Olivius koreai film- és sorozatfeliratai

Lótusz pagoda

Lótusz pagoda

Segítség a letöltéshez

2022. december 14. - ☆Olivius☆

Ha szeretnéd letölteni a videókat, de elakadtál, kövesd az alábbi lépéseket:

1. lépés: Keresd meg a filmet vagy sorozatot a "Filmek" vagy "Sorozatok" menüben, vagy keresd ki a jobb oldalon található listából. 

2. lépés: A film vagy sorozat adatlapját megnyitva, az oldal alján megtalálod a letöltési linkeket. Kattints a jobb egérgombbal a "videa link" vagy sorozat esetén az "1.rész / 2.rész..." feliratra, majd válaszd a "Link címének másolása" parancsot.

3. lépés: Nyiss meg egy videóletöltő alkalmazást, pl. ezt. (Ezzel a letöltőoldallal bármilyen egyéb videót le lehet tölteni a videáról, a lényeg hogy először mindig másold ki a letölteni kívánt videó URL címét.) Ezután kattints a fehér keresősávra a jobb egérgombbal, és válaszd ki a "Beillesztés" parancsot. Most kattints a keresés gombra vagy nyomj egy entert, és várj, amíg megjelenik a piros "download video" gomb. (Az esetlegesen megjelenő hirdetésekkel ne foglalkozz, a felugró ablakokat pedig zárd be.)

4. lépés: Többféle minőségben is letöltheted a videót, válaszd ki, amelyik szimpatikus. Ha a jó képminőség a fontos, érdemes a 720p-t (1280x720) vagy 1080p-t (1920x1080) választani (ha felkínálja az oldal), de ha kevés a tárhelyed, akkor válaszd a 360p-t (640x360).

5. lépés: Ha rákattintottál a letöltésre, egy új ablakban megjelenik (esetleg el is indul) a videó. Most kattints a videóra jobb egérgombbal és menj a "Videó mentése másként..." feliratra. Általában ilyenkor feljön egy ablak, ahol ki lehet választani, hova legyen elmentve a fájl - ha kiválasztottad, nyomj a mentésre. Ha nem jött fel ilyen ablak, akkor az alapértelmezett letöltési mappába lett elmentve a videó.

 

Felirat hozzáadása (frissítve 2023.01.11-én)

Ha letöltődött a videó, már csak annyi dolgod van, hogy rátedd a feliratot. Ezt szintén a film/sorozat adatlapjáról töltheted le. Ha ez is megvolt, akkor a feliratot és a videót tedd ugyanabba a mappába. Ha a két fájl neve egyezik a kiterjesztés előtt (pl. video1.srt és video1.mkv /.mp4 / .avi stb...), akkor csak indítsd el a videót, a felirat így automatikusan megjelenik. Ha nem egyforma a nevük, akkor nevezd át őket úgy, hogy a kiterjesztés előtti rész pontosan ugyanaz legyen. VAGY: a videót megnyitva add hozzá a feliratot (VLC lejátszó esetén a fenti menüben: "Felirat -> Feliratfájl hozzáadása". Keresd meg a mappát, ahol a felirat van, jelöld be a feliratfájlt és megnyitás).

Előfordulhat az is, hogy egy videofájlban alapból van angol/japán/koreai vagy egyéb idegen nyelvű felirat, és ez jelenik meg a letöltött felirat helyett. Ilyenkor szintén külön hozzá kell adni a videóhoz a feliratot az előbb leírt módon (VLC-ben tehát "Felirat -> Feliratfájl hozzáadása").

 

Remélem, hogy érthető volt a leírás. Ha további kérdésed van, írd meg hozzászólásban, és megpróbálok segíteni. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása